Arbetsbladen för 7:ans tabell


Se kalkylblad

Se kalkylblad

Se kalkylblad

Se kalkylblad

Gratis arbetsblad för 7:ans multiplikationstabell

Här hittar du bra och kostnadsfria arbetsblad för 7:ans multiplikationstabell. Dessa arbetsblad har skapats av lärare och är utformade för grundskoleelever som övningar för att lösa matematiska problem. Multiplikationstabeller är en viktig och grundläggande kunskap. För många elever är 7:ans tabell en av de svåraste tabellerna. Men oroa dig inte, våra arbetsblad gör det enkelt och roligt att lära sig tabellen.

När du lär dig 7:ans multiplikationstabell är det enklast att använda andra tabeller som du redan kan. Du kan till exempel fokusera på siffror som du redan kan utifrån andra multiplikationstabeller. 4 x 7 är samma som 7 x 4 och svaret är alltid 28. Med denna metod är det enkelt att snabbt lära sig 7:ans multiplikationstabell. Därefter kan du lära dig resten av tabellen genom att öva och repetera med hjälp av arbetsbladen.

Multiplikationstabellerna lägger grunden för mer avancerade uträkningar och ens allmänna matematiska förståelse senare i livet. Övningarna passar bra tillsammans med matematikundervisningen i grundskolan. Dessa kostnadsfria arbetsbladen för 1:ans multiplikationstabell kan skrivas ut eller laddas ner (i PDF-format) och är utformade för grundskoleelever. Du kan även skapa egna arbetsblad med hjälp av arbetsbladsgeneratorn. Dessa matematiska arbetsblad genereras slumpmässigt och kan därför erbjuda en oändlig mängd övningar både i hemmet och i skolan.

Reklam:
pin it