Arbetsbladen för 9:ans tabell


Se kalkylblad

Se kalkylblad

Se kalkylblad

Se kalkylblad

Gratis arbetsblad för 9:ans multiplikationstabell

Du kanske inte har tänkt på det, men 9:ans tabell är faktiskt en av de enklaste att lära sig. Dessutom gör våra arbetsblad det ännu enklare. Dessa praktiska övningar har utvecklats av lärare för grundskoleelever för att hjälpa dem att förbättra sina matematikkunskaper.

Tricket med 9:ans tabell är att summan av den första och sista siffran alltid är 9. Så här fungerar det: 09, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81 och 90. Ett annat roligt sätt att minnas tabellen på är att placera siffrorna under varandra. Då kommer du se att vänsta siffran alltid ökar med 1 (0, 1, 2, 3 etc.), medan den högra siffran alltid minskar med 1 (9, 8, 7, 6 etc.). Många elever kan också räkna ut 9:ans multiplikationstabell med hjälp av 10:ans tabell. Detta är ett smart sätt att kontrollera att du får rätt svar. Kom bara ihåg att ta den tid du behöver.

Multiplikationstabellerna lägger grunden för mer avancerade uträkningar och ens allmänna matematiska förståelse senare i livet. Övningarna passar bra tillsammans med matematikundervisningen i grundskolan. Dessa kostnadsfria arbetsbladen för 1:ans multiplikationstabell kan skrivas ut eller laddas ner (i PDF-format) och är utformade för grundskoleelever. Du kan även skapa egna arbetsblad med hjälp av arbetsbladsgeneratorn. Dessa matematiska arbetsblad genereras slumpmässigt och kan därför erbjuda en oändlig mängd övningar både i hemmet och i skolan.

Reklam:
pin it