7 multiplikationstabell

5-stegsplanen

7:ans tabell

  • 7 x 1 = 7
  • 7 x 2 = 14
  • 7 x 3 = 21
  • 7 x 4 = 28
  • 7 x 5 = 35
  • 7 x 6 = 42
  • 7 x 7 = 49
  • 7 x 8 = 56
  • 7 x 9 = 63
  • 7 x 10 = 70

Steg 1a: Se, läs högt och repetera

Steg 1a är för att vänja dig med tabellen, så se, läs högt och repetera. Om du tror att du minns dem är det dags att testa dina kunskaper i steg 1b.


Steg 1b: I turordning

Fyll i dina svar. När du har angett alla svar, klicka på 'Kontrollera' för att se om du har fått alla rätt! Om du har fått rätt på alla svar, öva på 7:ans tabell blandat i slumpmässig ordning.

Reklam:

Steg 2: Dra rätt svar till frågan

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Steg 3: Blandat

Öva på 7:ans tabell blandad. Fyll i alla svar och tryck på 'Kontrollera' för att se hur många du fick rätt på.


Steg 4: Flera val

Prova att svara rätt på alla 15 frågor!Steg 5: Tabelldiplom

Svara rätt på alla 24 frågor för att få diplomet!

7:ans tabell

Spel

Dessa spel ger dig möjligheten att repetera frågorna och förbättra kunskapen av 7:ans tabell. Njut av 7:ans tabell spel!

Multiplikationsspel för minnet

 

7:ans tabell minne

Prova att hitta de matchande frågorna och svaren så snabbt som möjligt!


2
2 x 1
2
2 x 1
2
2 x 1
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2

Reklam:

7 multiplikationstabell

Det är här du kan öva på 7 multiplikationstabellen. 7 multiplikationstabell är den andra av de mer svåra tabellerna som oftast lärs ut i årskurs 5. Du kan öva på 7 multiplikationstabell i turordning och när du kan den så kan du göra det lite svårare genom att öva på summorna i slumpmässig ordning. Om du vill öva på 7 multiplikationstabellen på tid, så kan du självklart ta snabbhetstestet. Om du vill öva under din fritid föreslår vi att du skriver ut 7 multiplikationstabellens kalkylblad och övar på det.

7 multiplikationstabell

Skriv ut kalkylbladet 7:ans tabell

Klicka på kalkylbladet för att se det i större format. För kalkylbladet 7:ans tabell kan du välja mellan tre olika sorters övningar. I första övningen ska du rita en linje från summan till det rätta svaret. I den andra övningen måste du ange siffran som saknas för att färdigställa summan korrekt. I tredje övningen måste du svara på summorna som har blandats om.

Lär dig de andra multiplikationstabellerna:

Beskrivning av 7:ans tabell

Det är här du kan öva på 7:ans tabell genom att ange alla svar och sedan kontrollera hur många rätt du fick. Det finns olika sätt tabellerna kan övas på. Du är nu på sidan 7:ans tabell där multiplikationskalkyler kan övas på i turordning. När du kan tabellen i turordning kan du öva på summorna i slumpmässig ordning. Du kan lära dig tabellerna på en PC, surfplatta, iPad eller mobil. Du kan lära dig denna tabell i matematik för årskurs 4.

pin it