5 multiplikationstabell

5-stegsplanen

5:ans tabell

  • 5 x 1 = 5
  • 5 x 2 = 10
  • 5 x 3 = 15
  • 5 x 4 = 20
  • 5 x 5 = 25
  • 5 x 6 = 30
  • 5 x 7 = 35
  • 5 x 8 = 40
  • 5 x 9 = 45
  • 5 x 10 = 50

Steg 1a: Se, läs högt och repetera

Steg 1a är till för att vänja dig vid tabellen, så titta, läs högt och repetera. När du tror att du kommer ihåg talen är det dags att testa dina kunskaper i steg 1b.


Steg 1b: I turordning

Fyll i dina svar. När du har angett alla svar, klicka på 'Kontrollera' för att se om du har fått alla rätt! Om du har fått rätt på alla frågor, öva på 5:ans tabell i slumpmässig ordning.

Reklam:

Steg 2: Dra rätt svar till frågan

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Steg 3: Blandat

Öva på 5:ans tabell i slumpmässig ordning. Fyll i alla svar och tryck på 'Kontrollera' för att se hur många frågor du fick rätt på.


Steg 4: Flera val

Försök att svara rätt på alla 15 frågor!Steg 5: Tabelldiplom

Svara rätt på alla 20 frågor för att få diplomet!

5:ans tabell

Reklam:

Spel

Dessa spel ger dig möjligheten att repetera frågorna och förbättra din kunskap om 5:ans tabell. Njut av 5:ans tabellspel!

Multiplikationsspel för minnet

 

5:ans tabell minne

Prova att hitta de matchande frågorna och svaren så snabbt som möjligt!


2
2 x 1
2
2 x 1
2
2 x 1
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2

Välkommen till sidan för 5:ans multiplikationstabell

Här kan du öva på 5:ans multiplikationstabell. 5:ans multiplikationstabell är en tabell som påminner om 10:ans multiplikationstabell. Halvera svaret från 10:ans multiplikationstabell, så får du svaret på 5:ans multiplikationstabell. Du kan öva på 5:ans multiplikationstabell i turordning och när du kan den så kan du göra det lite svårare genom att öva på talen i slumpmässig ordning. Om du vill öva på 5:ans multiplikationstabell på tid, så kan du självklart göra snabbhetstestet. Om du vill öva på din fritid föreslår vi att du skriver ut arbetsblad för 5:ans multiplikationstabell och övar på detta.

5 multiplikationstabell

Skriv ut kalkylbladet 5:ans tabell

Klicka på arbetsbladet för att se det i större format. På arbetsbladet för 5:ans tabell kan du välja mellan tre olika sorters övningar. I den första övningen ska du rita en linje från frågan till det rätta svaret. I den andra övningen måste du fylla i siffran som saknas så att svaret blir det rätta. I tredje övningen måste du svara på talen som kommer i slumpmässig ordning.

Lär dig de andra multiplikationstabellerna:

Beskrivning av 5:ans tabell

Det är här du kan öva på 5:ans tabell genom att ange alla svar och sedan kontrollera hur många rätt du fick. Det finns olika sätt att öva tabellen på. Du är nu på sidan där talen i 5:ans tabell kan övas i turordning. När du kan tabellen i turordning kan du öva på talen i slumpmässig ordning. Du kan träna på tabellerna på en PC, surfplatta, iPad eller mobil.

pin it